Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Двоє запоріжців виявились агентами розвідки РФ: їх затримали

Двоє запоріжців виявились агентами розвідки РФ: їх затримали

Двоє запоріжців виявились агентами розвідки РФ: їх затримали

Ілюстративне фото

Контррозвідка Служби безпеки України викрила агентурну групу Головного управління генштабу збройних сил РФ (ГРУ), яка діяла на Запоріжжі. Двом місцевим мешканцям загрожує довічне ув’язнення, їх затримали.

Про це повідомляє СБУ.

Двоє запоріжців готували координати для російських ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону.

Одна із затриманих – співробітниця стратегічного оборонного заводу Запоріжжя. Вона передавала окупантам інформацію про розташування цехів, де виробляють військову продукцію. Також жінка звітувала про ракетні ураження підприємства, на якому працювала.

Іншого агента СБУ затримала, коли він шпигував за українськими підрозділами у Запоріжжі. Чоловік не тільки обходив місто, а й дізнавався інформацію під час побутових розмов зі знайомими.

Затримання. Фото: СБУ

Серед їхніх цілей були системи ППО, пункти дислокації Сил оборони та підприємства оборонно-промислового комплексу. Також окупантів цікавили маршрути переправлення української зброї та боєприпасів на передову.

Затримання. Фото: СБУ

У фігурантів знайшли докази: мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Підозрювані знаходяться під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за частиною 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та частини 3 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Документування злочину здійснювали контррозвідники СБУ в Запорізькій області та співробітники Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях за процесуального керівництва регіональних прокуратур.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала мешканця Запоріжжя, який працював на російську розвідку. Він перетворив свою квартиру у “спостережний пост“ за Силами оборони. Чоловіку загрожує до 8 років тюрми.