Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі відкрили стелу на честь рятувальників

На Запоріжжі відкрили стелу на честь рятувальників

На Запоріжжі відкрили стелу на честь рятувальників

Ілюстративне фото. Джерело: ГУ ДСНС у Запорізькій області

До Дня рятівника в селі Петропіль Запорізького району відкрили стелу на честь героїв-рятувальників. Це єдина подібна пам’ятка в регіоні.

Про це повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація.

Зазначається, що від початку 2024 року рятувальні служби Запорізької області ліквідували понад 3,7 тисяч пожеж та знешкодили понад 5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Також вони врятували 98 людей, з них семеро дітей. 

Стела. Фото: ЗОДА

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну при виконанні службових обов’язків у регіоні загинули 5 рятувальників. Ще 25 отримали поранення.

Монумент спорудили за ініціативи Широківської громади та керівництва Головного управління ДСНС України в Запорізькій області. Будівництво профінансував генеральний директор ТОВ “Завод «Агротех»” Геннадій Марич. Інженери заводу спроєктували та втілили ідею в життя. 

Читайте також:

Евакуаційна група ДСНС потрапила під російський обстріл на Донеччині. Поранені двоє рятувальників, один з них із Запорізької області.

На території парку Гагаріна у Космічному мікрорайоні Запоріжжя прибрали кіоск. Причиною було місце розміщення незаконної споруди. 

У Запоріжжі зустріли спортсменів, які брали участь у Паралімпійських іграх у Парижі. А тим з них, хто отримав призові місця – вручили грошові сертифікати. Також нагородили і їхніх тренерів.

До кінця року ще частина шкіл у Запоріжжі перейде на очне навчання.

Нещодавно у Запоріжжі відкрилась нова безкоштовна виставка. Вона називається “Тибетський щоденник”. Це персональна виставка Андрія Блудова під кураторством Льони Радченко.