Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Окупанти розповіли про підсумки туристичного сезону в Запорізькій області: на скільки відрізняється статистика від довоєнної

Окупанти розповіли про підсумки туристичного сезону в Запорізькій області: на скільки відрізняється статистика від довоєнної

Окупанти розповіли про підсумки туристичного сезону в Запорізькій області: на скільки відрізняється статистика від довоєнної

Центральний пляж у Кирилівці. Архівне фото

Окупаційна “влада” на тимчасово окупованій території Запорізької області підбила підсумки туристичного сезону. За три місяці літа її відвідали приблизно 100 тисяч туристів.

Про це повідомив псевдогубернатор Запорізької області Євген Балицький у своєму телаграм-каналі.

За його словами, у Запорізькій області побували 100 тисяч туристів, середнє завантаження місць розміщення в червні становило 32%, у липні – 60%, у серпні – 54%. В осінній період рівень бронювання вищий за 20%.

До початку повномасштабної війни кількість туристів у регіоні рахували у мільйонах. За даними Запорізької обласної державної військової адміністрації у 2021 році, щороку Бердянськ приймав понад 1 мільйон відпочивальників, а Кирилівку відвідували близько 2 мільйонів туристів. І тут йдеться про два курортні міста, а не про всю область цілком.

Про цьогорічний туристичний сезон розповіла і очільниця Бердянської міської воєнної адміністрації Вікторія Галіціна:

“Цьогоріч окупанти посилили тиск на власників туристичного бізнесу, тож поділилися результатами – люди мусили перереєструвати понад 300 обʼєктів і працювати за російським законодавством. Однак, підприємства та заклади все одно простояли напівпорожні. Деякі взагалі мусили зачинятись посеред сезону, бо відпочивальників не було зовсім, і працювали лише собі у збиток”, – пише Галіціна.

Вона вважає, що росіяни визнають провал туристичного сезону, але “покладають марні надії на майбутні сезони”. Для цього вони посилюють перемовини із профспілками так званих “ЛНР” і “ДНР”.

Нагадаємо, нещодавно Inform.zp.ua зібрав добірку фото, як виглядав популярний курортний сезон Запорізької області після приходу туди росіян.