Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Італії збираються побудувати аналог “Запоріжсталі”

В Італії збираються побудувати аналог “Запоріжсталі”

В Італії збираються побудувати аналог “Запоріжсталі”

Запоріжсталь / Запорожсталь

В Італії, у місті Пйомбіно, планують побудувати аналог комбінату “Запоріжсталь”. План проєкту вже розробляється, працюють і над залученням фінансування.

Про це повідомив СЕО компанії “Метінвест” Юрій Риженков в інтерв’ю для Forbes Україна.

Наразі закінчують готувати план дій, де будуть прописані зобов’язання компанії, уряду Італії та місцевої влади міста, де буде розташований завод. Проєкт почнуть реалізовувати, щойно отримають підтвердження від банків. За планом, першу сталь завод має випустити наприкінці 2027 року.

“Цей проєкт виконує дві мети. Перша – це пілот для майбутньої реконструкції «Запоріжсталі» й «Каметсталі». Хочемо на ньому обкатати всі технології, логістику, щоб модернізація українських активів була максимально ефективною. Друга мета – створення додаткового попиту для наших гірничо-збагачувальних комбінатів”, – розповів Риженков.

Підприємство вироблятиме 2,7 мільйонів тонн сталі на рік. Його збудують у партнерстві з італійською компанією Danieli і фінансуватимуть 50 на 50 із “Метінвестом”.

“Для Danieli цей проєкт – це шоурум. Вони хочуть показати, що можуть будувати подібні високотехнологічні заводи. Ми розуміємо, що коли проєкт буде реалізовано, вони захочуть вийти зі складу акціонерів. Для нас участь Danieli – це можливість поділити ризики. Це новий, великий проєкт в іншій країні. Ризики занадто великі, щоб повністю брати їх на себе”.

Читайте також:

Пакет акцій Інституту титану, який знаходиться в Запоріжжі, знову виставили на продаж. Попередні торги не відбулися, тож ціну знизили вдвічі.

Нещодавно у Києві відбувся благодійний вечір, метою якого був збір коштів для запорізьких лікарень.