Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Сморід у Запоріжжі: у держадміністрації пояснили причини

Сморід у Запоріжжі: у держадміністрації пояснили причини

Сморід у Запоріжжі: у держадміністрації пояснили причини

Воздух в Запорожье

У Запоріжжі містяни знову скаржаться на неприємний запах та задимлення. У Запорізькій обласній державній адміністрації розповіли, що причиною цього є погодні умови.

Про це повідомляє Запорізька ОДА.

Як зазначають у адміністрації, посилаючись на фахівців, забруднення повітря в місті – складне багатофакторне явище. Воно залежить напрямку та швидкості вітру, а також температури повітря. Метеорологічні умови погіршують розсіювання викидів шкідливих речовин з неприємним запахом, а також сприяє їх накопиченню в приземному шарі атмосфери. 

Саме така ситуація склалася вчора зранку в місті – нічний перепад температур, швидкість вітру 1-4 м/с та північний зі зміною на північно-східний напрямок вітру призвели до задимленості та неприємного запаху в центральній частині міста. Запоріжців застерігають, що такі ж погодні умови триватимуть до понеділка включно.

Зазначається, що пилогазоочисне обладнання підприємств працює в штатному режимі. Здійснюється поточний виробничий контроль на межі санітарно-захисної зони. 

Раніше ми писали, що голова ГО “Екосенс” Тетяна Жавжарова розповіла, які інструменти громадської участі можуть бути використані громадянами для впливу на владу та підприємства, щоб розв’язати питання забруднення повітря в Запоріжжі.

У Запоріжжі 6 вересня відбулися громадські слухання з питання зниження концентрації забруднюючих речовин в повітрі. Наразі проєкт програми щодо зменшення кількості фенолу і формальдегіду проходить процедуру стратегічної екологічної оцінки. Після цього його мають винести на затвердження депутатами міської ради.