Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В Бердянську росіяни судитимуть проукраїнського волонтера

В Бердянську росіяни судитимуть проукраїнського волонтера

В Бердянську росіяни судитимуть проукраїнського волонтера

Суд

В Бердянську росіяни судитимуть проукраїнського волонтера Віктора Бондаренка. Окупанти звинувачують його у підриві каналізаційної насосної станції.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Віктор Бондаренко – бердянський волонтер, який допомагав людям виїжджати з тимчасово окупованих територій та постачав туди медикаменти. З перших місяців окупації росіяни викрадали його до катівні, звинувачували у тероризмі і причетності до диверсійної групи. 

У грудні 2022 року його звинуватили у підриві каналізаційної насосної станції. А пізніше – у диверсії на трьох опорах лінії електропередачі “Маріуполь-Бердянськ” попри те, що тоді світла не було через негоду.

https://cms.inform.zp.ua/wp-content/uploads/2024/09/333333333333.mp4
Відео окупантів із волонтером

Як зазначила генеральна прокуратура РФ, щоб залишити без світла понад 10 тисяч осіб, жителю Бердянська знадобилася вибухова речовина і компоненти для виготовлення саморобної бомби. Цим його забезпечили співробітники Служби безпеки України. Це також завдало збитків на понад 1 мільйон рублів.  

Яке саме покарання чекає на бердянського волонтера – наразі невідомо.

“Ця історія яскраво демонструє методи, якими окупанти намагаються придушити український опір на ТОТ. Вони використовують фабрикацію звинувачень, незаконні затримання, тортури та показові “суди” для залякування місцевого населення та придушення будь-яких проявів проукраїнської позиції. Окупанти особливо націлені на активістів, волонтерів та інших громадян, які підтримують Україну. Звинувачення у диверсіях та тероризмі часто використовуються як інструмент репресій, навіть коли для цього немає жодних реальних підстав”, – наголошує Галіціна.

Раніше ми писали, що росіяни затримали мелітопольця за коментарі у соціальній мережі. Українця змусили записати відео, на якому він просить за них вибачення.