Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізька дитяча лікарня №5 отримала допомогу 100 тисяч гривень від ПриватБанку

Запорізька дитяча лікарня №5 отримала допомогу 100 тисяч гривень від ПриватБанку

Запорізька дитяча лікарня №5 отримала допомогу 100 тисяч гривень від ПриватБанку

Запорізька дитяча лікарня №5. Фото: Запорізька міська рада

Запорізька міська дитяча лікарня №5 отримала грошовий сертифікат від ПриватБанку на суму сто тисяч гривень. На ці кошти медичний заклад придбає інструментарій для зупинки кровотеч.

Про це повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко у своєму телеграм-каналі.

За сто тисяч гривень лікарня придбає коагулятор – комплект хірургічного інструментарію для зупинки кровотеч та малоінвазивних втручань. Оскільки у цій лікарні щороку проводять близько 2,5 тисяч операцій, коагулятор знешить ризик втраті крові у дітей під час оперативних втручань.

“Міська дитяча лікарня №5 була і залишається справжнім «медичним хабом» для тисяч запорізьких родин з дітьми. Щороку на базі лікарні отримують кваліфіковану стаціонарну допомогу близько 10 тисяч пацієнтів”, – розповіла Харченко. 

Нагадаємо, що наразі у Запоріжжі не планують змінювати тариф на вивезення та захоронення побутових відходів. Проте його можуть підвищити, враховуючи деякі фактори. У відповіді на запит Inform.zp.ua компанія «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» заявила, що не планує змінювати чинний тариф на послугу.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі планують створити Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) для ветеранів. Втілювати проєкт у життя почнуть у жовтні цього року.


Читайте також:

У Запоріжжі більше не можна буде ходити до укриттів, які знаходяться у школах, оскільки вони використовуються для навчання. Натомість можна буде скористатись тими, які вказані у мапі укриттів.

Депутати Верховної Ради підтримали в цілому постанову № 12041 про зміну назв 328 населених пунктів у рамках дерусифікації. Серед них є села Запорізької області.