Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Окупанти засудили за шпіонаж жителя Енергодару: подробиці

Окупанти засудили за шпіонаж жителя Енергодару: подробиці

Окупанти засудили за шпіонаж жителя Енергодару: подробиці

Сергій Спартесний, співробітник ЗАЕС. Фото: Суспільне Запоріжжя

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські правоохоронці засудили за шпіонаж 62-річного Сергія Спартесного. Чоловік працював на Запорізькій АЕС та більше року перебував у російському полоні.

Про це повідомляє так звана прокуратура Республіки Крим у телеграм-каналі.

Сергій Спартесний нібито збирав марки та реєстраційні знаки автівок російських силовиків, а потім передавав ці дані Службі безпеки України.

Працівника Запорізької АЕС засудили до 12 років позбавлення волі. Таке рішення прийняв так званий суд тимчасово окупованої частини Запорізької області. Наразі місцеположення та стан Сергія Спартесного невідомі.

Нагадаємо, в Бердянську росіяни судитимуть проукраїнського волонтера Віктора Бондаренка. Окупанти звинувачують його у підриві каналізаційної насосної станції.


Читайте також:

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки у Запоріжжі. Чоловік був демобілізованим строковиком Збройних сил та шпигував за українськими військами. Йому загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

В районі Кушугума на Запоріжжі поліцейські виявили чоловіка, який незаконно виловлював рибу. Її та інші речові докази вилучили. За скоєне правопорушнику може загрожувати до 3 років обмеження волі. Він завдав збитків рибному господарству на понад 200 тисяч гривень.

Запорізькі правоохоронці завершили розслідування стосовно так званого “губернатора Запорізької області” Євгена Балицького. За даними слідства, він, разом із окупаційним міністром молодіжної політики та 20-річною активісткою молодіжних рухів, організовували та брали участь у проросійських заходах на Мелітопольщині.