Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Запоріжців попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку: коли

Запоріжців попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку: коли

Запоріжців попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку: коли

Ілюстративне фото

Наступні 3 дні, 23-25 вересня, у Запорізькому районі зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки – 5 класу. Це може призвести до загоряння в екосистемах.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр з гідрометеорології у фейсбук.

Пожежна небезпека триватиме протягом наступних трьох днів, з 23 по 25 вересня. Гідрометеорологи попереджають, що погодні умови будуть сприятливі для виникнення пожеж.

Фото: Запорізький обласний центр з гідрометеорології/фейсбук.

“Погодні умови сприятимуть надзвичайно високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах при наявності джерел займання (відкритого вогню)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Запоріжжі містяни знову скаржаться на неприємний запах та задимлення. У Запорізькій обласній державній адміністрації розповіли, що причиною цього є погодні умови.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі 6 вересня відбулися громадські слухання з питання зниження концентрації забруднюючих речовин в повітрі. Наразі проєкт програми щодо зменшення кількості фенолу і формальдегіду проходить процедуру стратегічної екологічної оцінки. Після цього його мають винести на затвердження депутатами міської ради.


Читайте також:

Вчора вночі, 21 вересня, в одному з районів Запоріжжя сталася пожежа на території двох приватних будинків. Надзвичайники вважають, що ймовірною причиною загоряння стало коротке замикання. Постраждалих та жертв немає.

Ввечері, 20 вересня, в одному з гуртожитків у Запоріжжі сталася пожежа. Рятувальники евакуювали п’ятеро людей, постраждалих немає. 

Фахівці Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Запорізького обласного центру з гідрометеорології провели дослідження забруднення повітря по місту Запоріжжя у період 9-14 вересня. Вони виявили перевищення по чотирьом шкідливим викидам.