Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Авіаційний удар КАБАми по Запоріжжю: що відомо про обстріл (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Авіаційний удар КАБАми по Запоріжжю: що відомо про обстріл (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Авіаційний удар КАБАми по Запоріжжю: що відомо про обстріл (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Пошкоджений внаслідок авіаудару будинок. Фото: Нацполіції

Вночі, 22 вересня, росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Внаслідок цього постраждали 16 людей, з них четверо госпіталізовані.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Перші повідомлення про вибухи надійшли о 23:08. Попередньо встановили, що місто атакували авіабомбами КАБ. У деяких районах тимчасово зникла електроенергія.

Пошкоджений внаслідок авіаудару будинок. Фото: ДСНС
Пожежники їдуть на ліквідацію авіаударів. Фото: ДСНС

“Внаслідок ударів частково зруйновані будівлі, а вибухова хвиля та уламки пошкодили прилеглі будинки. Спалахнула пожежа. На місці працюють рятувальники”, – повідомив Іван Федоров.

Обстріли керованими авіабомбами росіяни здійснювали протягом сорока хвилин, загалом місто атакували сім КАБів. Внаслідок чого були пошкоджені: вікна та фасади 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, приватне майно, автівки, гаражі та приватні будинки в центрі міста. 

Наслідки авіаудару по Запоріжжю. Фото: Національна поліція України
Наслідки авіаудару по Запоріжжю. Фото: Національна поліція України

Вогнеборці загасили пожежі на автомобілі та балконі однієї з квартир на площі 10 кв. м. Також проводилися аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій на входах до квартир.

Наслідки авіаударів по Запоріжжю. Фото: очільник ЗОВА Іван Федоров
Наслідки авіаударів по Запоріжжю. Фото: очільник ЗОВА Іван Федоров

Серед 16 постраждалих є одна неповнолітня дитина. Наразі у лікарні знаходяться чотири жінки, вони перебувають в стані середньої тяжкості.  

Загалом надзвичайники врятували 27 запорожців, 20 з них опинилися заблокованими у власних квартирах. Одну жінку визволили з-під завалів у її квартирі.

Постраждалим надають допомогу. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова.
Постраждалим надається допомога. Фото: Регіна Харченко

На місці події працювали поліція, вибухотехніки, волонтери Червоного Хреста України та інші спеціалізовані служби міста. Наразі комунальники закривають вікна OSB-плитами. Також встановили намети та Пункти Незламності, де надається вся необхідна допомога.