Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізька область та штат Пенсильванія співпрацюватимуть: як саме

Запорізька область та штат Пенсильванія співпрацюватимуть: як саме

Запорізька область та штат Пенсильванія співпрацюватимуть: як саме

Укладення угоди. Фото: офіційний сайт Президента України

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров та Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між ЗОВА та штатом Пенсильванія. Це сталося під час візиту Президента України до США.

Про це повідомляється на сайті Президента України.

У присутності Володимира Зеленського голова ЗОВА підписав угоду про співпрацю із Співдружністю Пенсильванія. Така угода передбачає взаємодію між державними органами, науковими установами, організаціями громадянського суспільства та бізнесом. 

Крім того, співпраця передбачає підтримку енергетики, аграрної сфери. цифрових технологій та оборони. Також угода сприятиме відбудові Запорізької області.

Станом на 2024 рік у штаті Пенсильванія проживає понад 150 тисяч українців та американців українського  походження.

«Також тут розміщені виробництва зброї та військової техніки. Для України цей напрям є безумовним пріоритетом. Будемо вдячні за посилення співпраці в цій сфері», – наголосив Президент. 

Загалом між українськими областями та американськими штатати уклали вже 5 угод: між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Нагадаємо, що вночі, 22 вересня, росіяни нанесли сім авіаційних ударів по центру Запоріжжя. Внаслідок цього постраждали 17 людей, з них четверо госпіталізовані.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області ознайомився з процесом відновлення багатоквартирного будинку, зруйнованого внаслідок ракетного удару Росії в жовтні 2022 року.