Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військове кладовище хочуть створити в Запоріжжі: деталі

Військове кладовище хочуть створити в Запоріжжі: деталі

Військове кладовище хочуть створити в Запоріжжі: деталі

Фото: gettyimages

У Запоріжжі планують створити кладовище, де ховатимуть загиблих військових. Поки місця для нього не знайшли, проте деяким ділянкам на міських кладовищах можуть надати військовий статус меморіалу.

Про це стало відомо з телесюжету каналу “МТМ”.

Наразі у Запоріжжі для військового кладовища не знайшли підходящого місця за площею. Проте на існуючих кладовищах в місті виділять ділянки, де ховатимуть військових, встановлюючи однакові намогильні камені.

“Це те, що ми можемо зробити зараз. Є така ідея, на міських кладовищах, де є цілі ряди, сектори, квартали навіть, де поховані виключно наші загиблі захисники. Перше, що ми придумали після консультації з спеціалістами – це надати таким ділянкам на кладовищі статус військових поховань. І друге – можливо, ще будуть консультації з цього приводу – можливо, надати їм статус меморіалів”, – розповідає голова Консультативної ради жінок загиблих героїв 3МР Галина Гончаренко.

Також у Запоріжжі розробляють Міську комплексну програму “Ветеранська політика” на 2025-2027 роки.

“Встановлення стін памʼяті в районних адміністраціях та їх наповнення. Ми давали доручення районним адміністраціям, в районних адміністраціях ця робота розпочалась. Єдине, що районні адміністрації мають таким чином налагодити роботу, щоб ці стіни памʼяті доповнювались постійно. Розроблення положення щодо стандарту виготовлення та розміщення меморіальних дошок, – каже начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації ЗМР Євген Коваленко.

Читайте також:

В рамках підготовки до фестивалю сучасного мистецтва «Gogolfest. Pokrova» та з нагоди Дня пам’яті Захисників України у Запоріжжі обговорили концепцію меморіального комплексу “Посадка. Дерево пам’яті”.

Ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.