Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Чоловік підробив довідку про навчання в університеті Запоріжжя, аби уникнути мобілізації

Чоловік підробив довідку про навчання в університеті Запоріжжя, аби уникнути мобілізації

Чоловік підробив довідку про навчання в університеті Запоріжжя, аби уникнути мобілізації

Фото: поліція Запоріжжя

У Запоріжжі військовозобов’язаний чоловік, аби отримати відстрочку від призову на службу, підробив та надав у ТЦК довідку про здобуття вищої освіти в одному із запорізьких університетів. За скоєне йому загрожує до двох років обмеження волі.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції Запорізької області.

Чоловік підробив довідку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти, в якій зазначається, що він навчається у виші.

“Громадянин за місцем мешкання відсканував довідку та за допомогою комп’ютерної програми змінив дані у бланку, в тому числі переробив дизайн вбудованого QR-коду. Після цього він роздрукував сфальсифікований документ та надав його до місцевого ТЦК та СП, працівник якого під час перевірки виявив невідповідність вказаних у ньому даних”, – зазначають в поліції.

Фігуранту повідомили про підозру у підроблення документів. За це йому загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

Як писав раніше Inform.zp.ua, голова однієї з селищних рад Запорізької області спланував незаконний виїзд депутатів селищної ради за кордон. Йому оголосили про підозру в незаконному переправленню осіб через державний кордон України та службовому підробленні.