Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Ціни на інтернет в Україні можуть зрости: з чим це пов’язано

Ціни на інтернет в Україні можуть зрости: з чим це пов’язано

Ціни на інтернет в Україні можуть зрости: з чим це пов’язано

З 1 жовтня можуть подорожчати послуги інтернет-зв’язку через підвищення податків. Це пов’язано з вимогою до провайдерів перейти на загальну систему оподаткування.

Про це повідомляє Главред з посиланням на слова члена Інтернет Асоціації України, директора інтернет-провайдера Еліт-Лайн (м. Краматорськ) Миколу Кучерука.

Експерт пояснює, що чимало провайдерів функціонують за спрощеною системою оподаткування, оскільки це суттєво зменшує витрати на бухгалтерію.

“Крім того, що додасться ПДВ, дуже істотно зростуть витрати на бухгалтерію. У селах, де малоповерхова забудова і послуги надають ФОПи, підприємці будуть змушені наймати бухгалтерів, через що за 1000-2000 абонентів їм, можливо, доведеться підвищувати ціни вдвічі, щоб залишатися рентабельними”, – зазначив Кучерук.

Водночас директор інтернет-провайдера застерігає, що може погіршитися і якість інтернет-послуг. Адже операторам доведеться зосередитися на податках, а не на наданні інтернету і закупівлі обладнання для його стабільної роботи.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі мешканцям багатоповерхових будинків, де провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, на початку жовтня надійдуть разові квитанції на оплату цієї послуги.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження спеціальної пільгової ціни на газ для виробників тепла й побутових споживачів. Тому змін у тарифах для запоріжців цього опалювального сезону не буде.