Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Запоріжці можуть відчути неприємний запах в місті: причини

Запоріжці можуть відчути неприємний запах в місті: причини

Запоріжці можуть відчути неприємний запах в місті: причини

Иллюстративное фото

Сьогодні, 30 вересня, у Запоріжжі місцеві мешканці можуть відчути неприємний запах у повітрі. Це пов’язано із несприятливими погодними умовами та пиловою бурею у Каспійській низовині.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Неприємний запах в ЗОВА пояснюють тим, що сьогодні з 09:00 до 21:00 очікуються метеорологічні умови високого рівня забруднення повітря. 

“Це може призвести до накопичення шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери. Зокрема, з неприємним запахом. Рекомендуємо населенню у зазначений проміжок часу дотримуватися правил гігієнічної безпеки.”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Укргідрометцентр

Як зазначають в Укргідрометцентрі, у Каспійській низовині станом на ранок 30 вересня спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Вітер переносить дрібний пил звідти в Україну, зокрема й у Запорізьку область.

“Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей”, – йдеться у повідомленні.

Ситуацію погіршує місцева сухість земної поверхні. Це триватиме попередньо до п’ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться.

Раніше ми писали, що протягом наступних трьох днів, з 29 вересня по 1 жовтня, у Запорізькому районі зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки – 5 класу. Це може призвести до загоряння в екосистемах.


Читайте також:

Запорізькому підприємству “Запоріжсталь” відмовило в дозволі на викиди Міндовкілля. У відомстві обгрунтували це тим, що в заводу є неточності у документах і неврахування зауважень громадськості.

Екологи провели обстеження території в Шевченківському районі, яку вчора вночі атакували російські війська. У результаті зафіксували, що площа засмічення ґрунтів після обстрілу складає понад 1300 метрів квадратних.

Вночі 23 вересня росіяни завдали авіаційних ударів по Шевченківському та Комунарському районах Запоріжжя. В результаті утворилися дві вирви.

У Запоріжжі до поліції на спецномер 102 надійшло повідомлення про мінування торгівельного центру “Амстор” на вулиці Перемоги. Людей евакуюють з будівлі.
Незабаром росіяни можуть розпочати більш інтенсивні дії на Запорізькому напрямку. На це вказує збільшення масштабних обстрілів міста КАБами.