Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Велика кількість запоріжців думають про евакуацію з міста, – Федоров

Велика кількість запоріжців думають про евакуацію з міста, – Федоров

Велика кількість запоріжців думають про евакуацію з міста, – Федоров

Як підготувати дім перед виїздом

Запоріжці почали замислюватись про евакуацію з міста у більш безпечні регіони. Це пов’язано з регулярними обстрілами КАБами.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у етері телемарафону “Єдині новини”.

За останній тиждень росіяни застосували десятки авіаційних бомб проти мирного населення Запоріжжя. У обласному центрі сотні пошкоджених будинків та десятки зруйнованих приватних домів.

“Всі знервовані. Ми бачимо, що велика кількість мешканців розглядають можливість виїхати з міста Запоріжжя в більш безпечні місця. Але наша задача разом з військовими знайти рішення, яким чином боротися з КАБами”, – зазначив Іван Федоров.

Що відомо про бомбардування Запоріжжя?

Росіяни здійснили шість авіаційних ударів, попередньо КАБами по Запоріжжю 23 вересня. Вісім авіаційних ударів прийшлося по Комишувасі. Влучання є по цивільній інфраструктурі.

Як розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону, окупаційні війська почали обстрілювати передмістя Запоріжжя ввечері 23 вересня. По Комишувасі прийшлося щонайменше 8 авіаційних ударів. Наразі інформація про постраждалих звідти не надходила.

22 вересня, центр Запоріжжя атакували керовані авіаційні бомби. Таке бомбардування сталося вперше в обласному центрі, до цього КАБами обстрілювали населені пункти Запорізької області.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про керовані авіабомби, їх різновиди та дальність польоту.

Вранці, 29 вересня, росіяни атакували Запоріжжя 13 авіабомбами, попередньо КАБами. Відомо про 16 поранених. Частково зруйнований багатоквартирний будинок та приватні будинки в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста.

Вночі, 25 вересня, російські війська знову атакували Запоріжжя, попередньо керованими авіабомбами. У результаті обстрілу поранені десять людей.