Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі повертають вуличне освітлення, – Кабмін

У Запоріжжі повертають вуличне освітлення, – Кабмін

У Запоріжжі повертають вуличне освітлення, – Кабмін

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

З 1 жовтня в Україні скасовують обмеження на вуличне освітлення. Це ж стосується й Запоріжжя, відтепер світло буде на вулицях та в парках.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабінету Міністрів.

З 7 червня 2024 року в Україні вживали заходи, щоб стабілізувати енергетичну ситуацію в аномальну спеку та під час російських обстрілів. Зокрема, обмежили вуличне освітлення та використання кондиціонерів у кабінетах чиновників.

Дія цього розпорядження мала тривати до кінця цього року: до 31 грудня. Однак дату перенесли на 30 вересня 2024 року. Відтепер у Запорізькій області не будуть обмежувати вуличне освітлення в парках, а заборону на вмикання кондиціонерів у кабінетах депутатів скасували.

Нагадаємо, що з 1 жовтня можуть подорожчати послуги інтернет-зв’язку через підвищення податків. Це пов’язано з вимогою до провайдерів перейти на загальну систему оподаткування.

Читайте також:

З 9 вересня виконуюча обов’язків міського голови Запоріжжя Регіна Харченко перебуває у робочому відрядженні в США. Загальна вартість цієї поїздки складає 60 тисяч гривень. Знаходитись за межами України Харченко буде 21 день: до 9 жовтня.

Журналісти-розслідувачі виявили в нардепа родом із Мелітополя Сергія Мінька незадекларовану нову BMW X7 2022 року випуску, на якій він їздить зараз. В декларації не виявили й інших дорогих іномарок, якими користується депутат.

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров та Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між ЗОВА та штатом Пенсильванія. Це сталося під час візиту Президента України до США.