Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі затримали кілера ФСБ, який вчинив замах на посадовця (ВІДЕО)

У Запоріжжі затримали кілера ФСБ, який вчинив замах на посадовця (ВІДЕО)

У Запоріжжі затримали кілера ФСБ, який вчинив замах на посадовця (ВІДЕО)

Ілюстративне зображення

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента ФСБ, який намагався вбити одного з посадовців Мелітопольської міської ради на Запоріжжі. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Кілер з Мелітополя приїхав до Запоріжжя, видаючи себе за переселенця. Почав слідкувати за чиновником і під виглядом комунальника підстеріг посадовця у під’їзді його будинку. А потім вдарив його декілька разів молотком по голові. Потерпілий отримав численні травми, однак вижив. 

Після скоєння замаху злочинець планував виїхати на тимчасово окуповану частину Запорізької області через ЄС. Щоб перетнути державний кордон, хотів використати одну зі схем, якою користуються ухилянти. 

Однак правоохоронці встановили місцезнаходження кілера та затримали його, коли він намагався втекти. Чоловік виявився жителем Мелітополя, який до початку вторгнення відбував покарання за умисне вбивство у російській тюрмі. Там окупанти його і помітили.

Остаточно чоловік перейшов на бік окупантів у червні 2024. Його відправили на курси спеціальної підготовки у навчальному центрі ФСБ на ТОТ Запорізької області. Там він займався вогневою підготовкою, технікою ножового бою та відпрацьовував заходи конспірації. За вбивство українського посадовця йому обіцяли подарувати будинок у Мелітополі.

Наразі злочинець перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що двох мешканців Запоріжжя суд визнав винними у державній зраді, вони корегували російські обстріли міста. Одному з них суд призначив покарання у вигляді довічного ув’язнення, іншому – 15 років за ґратами.