Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Аграрій на Запоріжжі виявив авіабомбу ФАБ-500 на своєму полі (ВІДЕО)

Аграрій на Запоріжжі виявив авіабомбу ФАБ-500 на своєму полі (ВІДЕО)

Аграрій на Запоріжжі виявив авіабомбу ФАБ-500 на своєму полі (ВІДЕО)

Сапери ДСНС знищують ФАБ-500 у Запорізькому районі. Фото: ДСНС/Саперы ГСЧС уничтожают ФАБ-500 в Запорожском районе. Фото: ГСЧС

Вчора, 1 жовтня, місцевий аграрій повідомив про знайдення вибухонебезпечного предмета на своєму полі.

Про це інформує пресслужба ДСНС у Запорізькій області.

На виклик, що надійшов до Служби порятунку “101”, оперативно прибули фахівці. Вони ідентифікували знахідку як нездетоновану 500-кілограмову фугасну авіабомбу (ФАБ-500).

Сапери вилучили ФАБ-500 у Запорізькому районі. Фото: ДСНС
Сапери вилучили ФАБ-500 у Запорізькому районі. Фото: ДСНС
Аграрій виявив на своєму полі ФАБ-500. Фото: ДСНС

Сапери ДСНС вилучили боєприпас, транспортували його до спеціально підготовленого місця та знищили.

Пресслужба ДСНС також нагадує громадянам про правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів: не підходити до них, не чіпати руками і не завдавати жодних механічних дій; негайно повідомляти в екстрені служби.

Нагадаємо, на території дач поблизу одного з населених пунктів Запорізького району 23 вересня знайшли нерозірваний вибухонебезпечний предмет, який виявився фугасною авіаційною бомбою (ФАБ -500).

Також, 27 вересня на території селища у Запорізького району знайшли нерозірваний вибухонебезпечний предмет — ним виявилася фугасна авіаційна бомба (ФАБ -250). Рятувальника вдалося її знищити.


У Пологівському районі одна людина загинула, а в самому Запоріжжі ще одна особа загинула, а постраждали 35 людей внаслідок вчорашніх обстрілів.

Станом на 2 жовтня шість осіб, які постраждали внаслідок вчорашнього обстрілу Запоріжжя, залишаються у лікарнях. Двоє з них перебувають у важкому стані.