Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочався осінній призов на військову службу

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочався осінній призов на військову службу

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочався осінній призов на військову службу

Псевдогубернатор Запорізької області Євгеній Балицький

На тимчасово окупованих територіях, зокрема частині Запорізької області, розпочався осінній призов на військову службу згідно з наказом Росії.

Про це повідомив гауляйтер Євгеній Балицький у соцмережах.

Під загрозою опиняються мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області, які отримали російські паспорти. Призов стартував 1 жовтня і триватиме до 31 грудня. За словами Балицького, призовники з окупованих територій проходитимуть службу у військових частинах на тимчасово окупованому Криму, у Ростовській області та Краснодарському краї.

“Вперше хлопці із Запорізької області проходитимуть строкову службу в складі збройних сил Російської Федерації”, — заявив колаборант.

Зазначається, що призову підлягають:

  • громадяни Росії віком від 18 до 30 років;
  • повідомлятимуть про призов за допомогою паперових повісток, які вручатимуть особисто або надсилатимуть рекомендованими листами;
  • термін служби для призовників залишатиметься незмінним — 12 місяців;
  • відправка призовників до місць служби розпочнеться із середини жовтня зі збірних пунктів військових комісаріатів Запорізької області.

Нагадаємо, впродовж останніх тижнів армія РФ активно готується до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Російські війська прагнуть повністю вийти на адміністративні кордони Донецької області та окупувати місто Запоріжжя.


Завершено розслідування щодо примусового виселення 50 мешканців тимчасово окупованої частини Запорізької області. За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно псевдогубернатора регіону Євгенія Балицького направлено до суду за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Що відомо про Балицького

після повномасштабного вторгнення Євгеній Балицький одразу пішов на співпрацю з росіянами, РФ його “призначили” гауляйтером. Минулого року в Запоріжжі заочно засудили очільника окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Також, цього року Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Євгену Балицькому у новому кримінальному провадженні. За даними слідства, псевдогубернатор примусово перемістив щонайменше 50 місцевих жителів з окупованої території регіону. Правоохоронці встановили, що примусове переміщення застосовувалося до жителів Мелітопольського, Василівського, Пологівського і Бердянського районів Запорізької області.

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів родини Балицького.