Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ситуація на лінії фронту в Запорізькій області (КАРТА)

Ситуація на лінії фронту в Запорізькій області (КАРТА)

Ситуація на лінії фронту в Запорізькій області (КАРТА)

Позиційні бої в Запорізькій області. Скріншот з сайту: Інститут вивчення війний

1 та 2 жовтня на заході Запорізької області точилися позиційні бої. Особливо активні бойові дії спостерігалися поблизу Новоданилівки, Малих Щербаків і Кам’янського — населених пунктів, що розташовані на північ і північний захід від Роботиного.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Попри активні бойові дії, значних змін на лінії фронту не зафіксовано. Українські та російські джерела не повідомляють про серйозні зміни чи нові зіткнення на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями.

За словами так званого блогера з РФ, російські війська продовжують зміцнювати свої оборонні позиції поблизу Старомайорського, що на південь від Великої Новосілки, готуючись до можливих наступальних операцій у прикордонній зоні двох областей.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях, зокрема частині Запорізької області, розпочався осінній призов на військову службу згідно з наказом Росії.

Впродовж останніх тижнів армія РФ активно готується до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Російські війська прагнуть повністю вийти на адміністративні кордони Донецької області та окупувати місто Запоріжжя.


1 жовтня у тимчасово окупованому Мелітополі вибухнув автомобіль, всередині якого знаходилися троє російських військових.

Правоохоронці викрили жительку тимчасово окупованого Бердянська, яка пішла на співпрацю з росіянами. 44-річна жінка добровільно очолила один з місцевих навчальних закладів і активно впроваджувала освітні стандарти РФ.