Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі 62 вчителі отримають премії: за що їх нагороджують

У Запоріжжі 62 вчителі отримають премії: за що їх нагороджують

У Запоріжжі 62 вчителі отримають премії: за що їх нагороджують

Гроші / Деньги

Цього року кращі працівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у Запоріжжі отримають премії.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Загалом нагороди отримають 62 педагоги, серед яких:

  • вчителі-предметники та керівники гуртків, які підготували переможців III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад;
  • освітяни, що мають переможців II етапу олімпіад або учасників III етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України;
  • переможці I-III турів Всеукраїнського конкурсу “Учитель року”;
  • працівники дошкільної освіти, які успішно розробляють та впроваджують інноваційні технології, створюють авторські програми чи навчальні посібники.

Ці премії відзначають значний внесок педагогів у розвиток освіти та їхні досягнення у навчанні молоді.

Нагадаємо, три вчительки з Запоріжжя та одна з Мелітополя увійшли до півфіналу національної освітньої премії “Global Teacher Prize Ukraine 2024”. Цей проєкт визначає рейтинг із 50 найкращих викладачів України. 


Влітку 2022 року вчитель фізики Ігор Лось разом із родиною був змушений виїхати з тимчасово окупованої Новобогданівки до Запоріжжя. У 2023 році йому вдалося зібрати команду педагогів і відкрити Новобогданівську гімназію “Успіх”. Більшість вчителів, які не погодилися на співпрацю з росіянами, вже другий рік поспіль проводять уроки онлайн — хто з прифронтового Запоріжжя, хто з-за кордону.

Цього року заклад знову був на межі закриття через запропоновані реформи Міністерства освіти та науки, що могли позбавити учнів, які залишилися в окупації, або виїхали за кордон, доступу до української освіти. Проте наразі педагоги гімназії “Успіх” продовжують навчати дітей.