Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » В одному з районів Запоріжжя на добу обмежать газопостачання

В одному з районів Запоріжжя на добу обмежать газопостачання

В одному з районів Запоріжжя на добу обмежать газопостачання

Ілюстративне фото

З 7 жовтня до кінця доби 8 жовтня у Заводському районі Запоріжжя у частини мешканців обмежать газопостачання. Це пов’язано з ремонтом мереж. 

Про це повідомляє Запоріжгаз. 

Тимчасове припинення газопостачання відбудеться у зв’язку з проведенням ремонтних робіт для безпечного постачання природного газу. Роботи триватимуть до кінця дня 8 жовтня. Після ремонту розпочнеться підключення споживачів.

Крім того, для передачі показів газового лічильника в Запоріжгазі створили новий особистий кабінет. Зарєструватися можна за посиланням

Як безпечно користуватися газом

Під час готування їжі, необхідно тримати вікно на кухні відкритим. Оскільки для ефективної роботи газового обладнання потрібна достатня кількість повітря. 

“Для повного згоряння 1 куб. м газу необхідно 10 куб. м повітря, якщо це природний газ, і 27 куб. м повітря для зрідженого газу. Якщо не забезпечити приплив повітря в повному обсязі, то в процесі горіння буде виділятися чадний газ – надзвичайно отруйна речовина”, – зазначають у прес-службі Запоріжгазу.

Також ми раніше писали, після того, як в місті пролунали вибухи недалеко від вашого будинку, необхідно виконати декілька кроків перед тим, як користуватися газом:

  • огляньте внутрішні та зовнішні газові мережі на предмет пошкодження;
  • якщо виявили хоч незначні пошкодження, або відчули запах газу викликайте 104;
  • обов’язково перекрийте крани перед газовими приладами і чекайте фахівців.

Нагадаємо, що в Україні з жовтня 2024 року очікуються зміни лімітах на перекази, цінах на доставку поштою та тарифах на світло для бізнесу. Inform.zp.ua розповідає, яких нововведень варто очікувати.