Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “У радянські часи не будувалися укриття”, – Федоров пояснив, чому в Запоріжжі мало укриттів

“У радянські часи не будувалися укриття”, – Федоров пояснив, чому в Запоріжжі мало укриттів

“У радянські часи не будувалися укриття”, – Федоров пояснив, чому в Запоріжжі мало укриттів

Ілюстративне фото

У зв’язку зі збільшенням обстрілів КАБами, у запоріжців з’явилася потреба спускатися частіше в укриття. Однак виявилося, що в Запоріжжі більшість укриттів недоступні та їх недостатньо. Очільник ЗОВА обґрунтував це тим, що в часи радянської забудови не будувалися сховища.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Щоб дістатися до укриттів у запорожців є приблизно 4-5 хвилин, після повідомлення Повітряних Сил про пуски КАБів на місто. Однак не всі мешканці Запоріжжя мають можливість туди потрапити. За словами Федорова, в окремих районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути.

“Чому так? Тому що в радянські часи, коли була забудова конкретних мікрорайонів,  там не будувалися взагалі ні підвальні місця, ні укриття, ні традиційні сховища”.

Крім того, наразі складна ситуація з укриттями в населених пунктах Запорізької області, які знаходяться під обстрілами ще частіше ніж обласний центр. Це пов’язано з тим, що в селах здебільшого приватна забудова. 

Повідомлення в соціальних мережах про закриті укриття, очільник ЗОВА пояснює інформаційною війною, яку веде Росія. Це призводить до створення додаткової хвилі паніки серед населення Запоріжжя.

“Ворог навмисто разгоняє у соцмережах,що укриття в Запоріжжі або в якійсь громаді закриті. Ми одразу ж перевіряємо цю інформацію, вона не підтверджується – укриття відкриті”.

Федоров повідомив, що проблема з недостатньою кількістю та якістю укриттів тягнеться з радянських часів. Однак зазначимо, що до початку повномасштабного вторгнення та після початку подій 2014 року, в Запоріжжі не велася активна робота з будівництва укриттів та інших фортифікаційних споруд. До того ж з часів радянської забудови міста минуло понад 70 років.


Нагадаємо, що в місті здійснюють перевірки, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, які не відкривали укриття під час повітряних тривог.

Раніше ми писали, що після нещодавньої заборони користуватися шкільними укриттями під час повітряної тривоги в Запоріжжі влада області вирішила скасувати це.