Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У повітрі Запоріжжя виявили шкідливу речовину: яку саме

У повітрі Запоріжжя виявили шкідливу речовину: яку саме

У повітрі Запоріжжя виявили шкідливу речовину: яку саме

Вчора, 3 жовтня, в Запоріжжі по вулиці Чорногорівська, 7 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі, а саме виробничого пилу.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом минулого дня фахівці проводили планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови в точці по вулиці Чорногорівська, 7. Всього для досліджень відібрали 1 пробу атмосферного повітря та зробили 5 вимірювань гамма-фону.

Фото: Запорізький ЦКПХ

За результатами дослідження, по вулиці Чорногорівська, 7 виявили перевищення норми однієї речовини в атмосферному повітрі. А саме – виробничого пилу (0,63 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,26 рази.

Чим небезпечний пил

Пил – це розповсюджений небезпечний та шкідливий виробничий фактор. З пилом стикаються робітники гірничодобувної промисловості, машинобудування,металургії, текстильної промисловості, сільського господарства.

Виробничий пил може чинити вплив на органи зору, зокрема спричиняти запальні процеси – кон’юнктивіти.  Крім того, часте дихання пилем може призвести до розвитку бронхіту, пневмонії, алергічного риніту та бронхіальної астми.


Читайте також:

1 жовтня у Комунарському районі інспектори зафіксували нову пошкоджену ділянку, яка постраждала від російських обстрілів. Вибухи спричинили значні руйнування та екологічні наслідки.

На території Комунарського та Дніпровського районів у Запоріжжі запровадили карантинний режим. Оскільки там виявили жовто-бурого мармурового клопа, який поширився майже на 300 гектарів.

Зранку 30 вересня жителі Сум, Полтави, Харкова та Дніпра помітили помутніння повітря та почали скаржитися на задуху. Згодом це явище дісталося й Запоріжжя.