Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 954-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

954-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

954-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Ілюстративне фото

Як минув 954-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Сьогодні вранці, 4 жовтня, російські військові обстріляли Запорізьку область. Є пошкодження інфраструктури та приватних будинків.

Сьогодні, 4 жовтня, громадський транспорт у Запоріжжі ходитиме за новими маршрутами. Це пов’язано із перекриттям Дніпровської греблі та проведенням робіт з кронування дерев у центрі міста.

У Запоріжжі 10 жовтня відбудеться відкриття безоплатної виставки тактильних картин “Мистецтво бачити серцем” від українських художників. 

Сьогодні вранці, 4 жовтня, у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнула автівка, всередині якої перебував колаборант Андрій Короткий. Чоловік був працівником Запорізької АЕС та членом партії “Единая россия”.

З 7 жовтня до кінця доби 8 жовтня у Заводському районі Запоріжжя у частини мешканців обмежать газопостачання. Це пов’язано з ремонтом мереж. 

У зв’язку зі збільшенням обстрілів КАБами, у запоріжців з’явилася потреба спускатися частіше в укриття. Однак виявилося, що в Запоріжжі більшість укриттів недоступні та їх недостатньо. Очільник ЗОВА обґрунтував це тим, що в часи радянської забудови не будувалися сховища.

Останнім часом у Запоріжжі житло містян часто зазнає пошкоджень через російські обстріли. Щоб отримати грошові компенсації, запоріжці можуть звернутись до державної програми єВідновлення, однак важливо знати деякі нюанси. Саме про них розповіла юристка Аліна Родіна під час зустрічі у “Затишно space”. Його відвідав Inform.zp.ua.

З 5 по 10 жовтня у Запоріжжі обмежать рух Дніпровською ГЕС. Це пов’язано з проведенням ремонтних робіт.

Вчора, 3 жовтня, в Запоріжжі по вулиці Чорногорівська, 7 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі, а саме виробничого пилу.

Термін явки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) після отримання повістки скоротили з чотирнадцяти до семи днів.

Як зооволонтерка рятує тварин, як вони реагують на звуки прильотів, та чому люди відчувають “споживацьке ставлення до волонтерів” – читайте в цьому інтерв’ю.

Мешканка Запоріжжя підозрюється у створенні злочинної схеми з перевезення українців на тимчасово окуповану територію. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Протягом наступних двох днів, з 5 по 7 жовтня, запоріжців попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку п’ятого класу.