Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни почали мобілізацію українців на ТОТ, – Федоров

Росіяни почали мобілізацію українців на ТОТ, – Федоров

Росіяни почали мобілізацію українців на ТОТ, – Федоров

Окупація / Окупация

На тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни почали призивати на строкову службу українців. Військова підготовка проходить у Криму.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

На військову службу призивають громадян, які отримали російський паспорт. Однак нагадаємо, що більшість з них отримала документ через погрози та шантажування.

“Призову підлягають ті мешканці, які отримали рашистський паспорт. Але я хочу зазначити що після двох з половиною років окупації знаходитись на тимчасово окупованій території, не отримавши російський паспорт – це просто фізична загроза для життя та здоров’я”, – зазначив очільник ЗОВА.

Після призову росіяни відправляють українців до навчальних центрів на території тимчасово окупованого Криму або Новоросійську. Ця військова підготовка триває від кількох днів до кількох тижнів. 

“Складно це назвати навчанням, це може бути декілька днів або тижнів, і після того українці відправляються безпосередньо на лінію фронту. Вже є такі випадки, про які нам відомо”, – повідомив Іван Федоров.

Українські спецслужби пропонують громадянам, яких примусово відправили на фронт, здатися добровільно в полон. Вони можуть звернутися в український державний проєкт «Хочу жить» і врятувати своє життя.

Зазначимо, що Росія порушує Женевські конвенції про захист цивільного населення під час війни. Згідно з ними, державі-окупанту забороняється примушувати мешканців ТОТ служити в армії окупуючої країни.

Нагадаємо, що мешканка Запоріжжя підозрюється у створенні злочинної схеми з перевезення українців на тимчасово окуповану територію. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Раніше ми писали, що окупанти обстрілюють Україну з ТОТ Запорізької області.