Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Яка ситуація на Запорізькому напрямку: дані Інституту вивчення війни

Яка ситуація на Запорізькому напрямку: дані Інституту вивчення війни

Яка ситуація на Запорізькому напрямку: дані Інституту вивчення війни

Линия фронта в Запорожской области

Протягом 3 та 4 жовтня російська армія намагалася проводити наступальні операції на заході Запорізької області. Однак лінія фронту не зазнала змін.

Про це повідомляє ISW (Інститут вивчення війни).

Останні дві доби на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої, зокрема поблизу Роботиного, Малих Щербаків (на північний захід від Роботиного), Кам’янського (на південь від Степногірська) і Новоданилівки (на північ від Роботиного). Бойові дії росіян не призвели до змін лінії фронту.

Крім того, на кордоні Донецької та Запорізької областей бойових дій не було. Про це свідчить інформація з українських та російських джерел.

Фото: ISW

Речник Української хортицької групи військ Владислав Волошин заявив, що російські війська готують штурмові групи для наступу на заході Запорізької області. Однак Сили Оборони не виявили концентрації сил на півдні України, зазначають в ISW.

Нещодавно ми писали, що 4 жовтня, у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнула автівка, всередині якої перебував колаборант Андрій Короткий. Чоловік був працівником Запорізької АЕС та членом партії “Единая россия”. Слідчий комітет Росії повідомив, що в результаті вибуху Короткий загинув.


Читайте також:

4 жовтня, відбулося прощання з Олегом Коломієцем, мешканцем Енергодара, який загинув, захищаючи Україну.

На тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни почали призивати на строкову службу українців. Військова підготовка проходить у Криму.

Термін явки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) після отримання повістки скоротили з чотирнадцяти до семи днів.