Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » На безкоштовне харчування учнів виділили 2 мільярди гривень

На безкоштовне харчування учнів виділили 2 мільярди гривень

На безкоштовне харчування учнів виділили 2 мільярди гривень

Ілюстративне фото

З жовтня учнів 1–4 класів годуватимуть безкоштовно у школах. На це виділили 2 мільярди гривень з державного бюджету, які передадуть у місцеві громади у формі субвенції. Це стосується і Запорізької області.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Харчування організують у формі кейтерингу, тобто замовлення готових заморожених страв з ресторанів. Ще одним варіантом є придбання продуктів за гроші субвенції. 

Умови для отримання фінансування:

  • гаряче харчування розраховано на всіх учнів початкових класів;
  • у школі має бути організований процес очної або змішаної форми навчання;
  • заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом;
  • вартість гарячого обіду для учнів 1-4 класів не має бути більшою за харчування 5-11 (12) класів.

До цього безкоштовні обіди у школах давали лише учням пільгових категорій. Це фінансувалося з місцевих бюджетів. 

Нагадаємо, що цьогоріч у школах Запоріжжя організують харчування. Частину коштів для пільгових категорій компенсує ООН, інше – фінансуватиме місто. Згідно з тендером, який знайшли журналісти Inform.zp.ua, на це планують витратити понад 18 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що державну субвенцію 56,9 млн грн виділив Уряд на укриття для шкіл Запорізької, Херсонської та Київської областей.


Читайте також:

У Запоріжжі продовжують ремонтувати та будувати укриття в школах для навчання дітей офлайн. У місті відкриють 13 шкіл, де будуть безпечні умови для змішаного формату освіти.

Після нещодавньої заборони користуватися шкільними укриттями під час повітряної тривоги в Запоріжжі влада області вирішила скасувати це. Укриття в школах Запоріжжя та області будуть відкриті для мешканців з 17-ї вечора до 7-ї ранку.