Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Фіктивна інвалідність за 6000 доларів: лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції (ВІДЕО)

Фіктивна інвалідність за 6000 доларів: лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції (ВІДЕО)

Фіктивна інвалідність за 6000 доларів: лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції (ВІДЕО)

Лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції. Фото: Нацполіція Запорізької області

Двох лікарів запорізького медичного закладу підозрюють у створенні злочинної схеми з оформлення фіктивної інвалідності за гроші. У тому числі військовозобов’язаним чоловікам, щоб уникнути призову на службу. Лікарям загрожує до 5 років за ґратами.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області. 

За даними слідства, 68-річній та 55-річний лікарі одного з медичних закладів Запоріжжя створили корупційну схему. Один з них оформлював чоловіків на стаціонарне лікування без їхнього фізичного перебування там. Інший скеровував підроблені медичні довідки на медико-соціальну експертизу, яка призначала інвалідність. 

Лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції. Фото: Нацполіція

Такі медичні довідки в подальшому давали можливість уникнути призову військовозобов’язаним чоловікам, отримати пенсійне посвідчення, виплати за інвалідністю та безперешкодний виїзд за межі України. Вартість таких послуг становила 6000 доларів.

Лікарів у Запоріжжі підозрюють у корупції. Фото: Нацполіція

2 жовтня правоохоронці обшукали місця роботи та проживання учасників корупційної схеми. Внаслідок чого вилучили: мобільні телефони, комп’ютерну техніку, понад 40 000 доларів, 1250 Євро, більше 116 000 гривень, чорнові записи та медичні документи.

Лікарям повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та створенні злочинної групи. Наразі триває досудове розслідування. За скоєне підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі. 


Раніше ми писали, що мешканка Запоріжжя підозрюється у створенні злочинної схеми з перевезення українців на тимчасово окуповану територію. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України затримала агента ФСБ, який намагався вбити одного з посадовців Мелітопольської міської ради на Запоріжжі. Йому загрожує довічне ув’язнення.