Ми у соцмережах
Головна » Політика » У Запоріжжі скликали позачергову сесію міськради: рішення

У Запоріжжі скликали позачергову сесію міськради: рішення

У Запоріжжі скликали позачергову сесію міськради: рішення

Позачергова сесія Запорізької міськради. Фото: міськради/Внеочередная сессия Запорожского горсовета. Фото: горсовет

Сьогодні, 7 жовтня, у Запоріжжі відбулася позачергова сесія міської ради. Секретарка Регіна Харченко скликала її через нещодавні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

З вересня через посилені обстріли було пошкоджено 151 багатоповерхівку та понад 500 приватних будинків у Запоріжжі. У відповідь на це, було вирішено спрямувати 21,2 мільйони гривень на надання матеріальної допомоги власникам пошкоджених будівель. Кожне з 363 домогосподарств зможе отримати до 58 400 гривень на ремонт покрівель. Крім того, 34,4 мільйони гривень виділено на відновлення житлового фонду міста, включно з ремонтом дахів.

Окрему увагу приділили питанням проїзду та безпеки мешканців. Для багатодітних сімей виділили 1,36 мільйони гривень на компенсацію проїзду у громадському транспорті.

Також було зазначено, що всі наявні укриття повинні бути доступними для людей, а міська влада вирішила підготувати додаткові заходи для покращення доступності бомбосховищ.

Відбудова зруйнованих будинків та шкіл

На сесії депутати ухвалили рішення про відновлення багатоквартирного будинку по вулиці Олександрівській, 67, який сильно постраждав 29 вересня. На предпроєктні роботи з реконструкції буде спрямовано 50 тисяч гривень. У рамках змін до бюджету, Запоріжжя отримало додаткову дотацію у 233 мільйони гривень для будівництва протирадіаційних укриттів у школах та ремонту навчальних закладів.

Компенсації для вчителів і ремонт доріг

З обласного бюджету місто отримало понад 34 мільйони гривень на доплати вчителям, які навчають дітей в очному режимі, та ще 20 мільйонів гривень – на ремонт доріг. Секретар міської ради подякувала за підтримку, а також наголосила на важливості готовності міста до ліквідації наслідків обстрілів.