Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Викрадав та катував жителів Василівського району: російському військовому заочно оголошено підозру

Викрадав та катував жителів Василівського району: російському військовому заочно оголошено підозру

Викрадав та катував жителів Василівського району: російському військовому заочно оголошено підозру

41-річному російському військовослужбовцю, який незаконно виконував обов’язки військового коменданта у Василівському районі, заочно повідомили про підозру у викраденні та катуванні мирних жителів. Фото: ГУНП у Запорізькій області

41-річному російському військовослужбовцю, який незаконно виконував обов’язки військового коменданта у Василівському районі, заочно повідомили про підозру у викраденні та катуванні мирних жителів.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

За даними слідства, у квітні 2022 року він разом із підлеглими увірвався до будинку жителя Михайлівки, погрожуючи зброєю, забрав його майно та силоміць доправив до створеної РФ комендатури. У катівні військовий особисто бив чоловіка, різав йому пальці, вибивав зуби та зачиняв у тісній камері, непридатній для тривалого перебування.

Військовий РФ, якого підозрюють у катування українця (зліва). Фото: ГУНП у Запорізькій області

Слідчі за процесуального керівництва Кам’янсько-Дніпровської прокуратури зібрали достатньо доказів, щоб 26 вересня заочно повідомити йому про підозру.

Йому інкримінується порушення законів війни за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, мешканка Запоріжжя підозрюється у створенні злочинної схеми з перевезення українців на тимчасово окуповану територію. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Прокурори Мелітопольської окружної прокуратури завершили розслідування справи щодо депутата Приазовської селищної ради від забороненої партії «ОПЗЖ», якого звинувачують у привласненні бюджетних коштів на суму 630 тисяч гривень. Справу вже передали до суду.