Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Силах Оборони розповіли, під чиїм контролем селище Кам’янське

В Силах Оборони розповіли, під чиїм контролем селище Кам’янське

В Силах Оборони розповіли, під чиїм контролем селище Кам’янське

Фото: Генштаб ЗСУ

Селище Кам’янське Запорізької області знаходиться під контролем Збройних Сил України. Декілька днів тому туди зайшла диверсійно-розвідувальна група росіян, однак їх звідти вибили українські військові.

Про це в коментарі для Inform.zp.ua повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

За його словами, росіяни не мали значного успіху в районі Кам’янського. Інформація з російських джерел про взяття цього селища є дезінформацією. 

“Там дійсно кілька днів тому невелика диверсійно-розвідувальна група перейшла по висохлому руслу річці Янчекрак на той берег, який під контролем наших військовослужбовців. Там відбулося бойове зіткнення, ми їх знищили, тому Кам’янське і надалі перебуває під контролем України”, – повідомив Владислав Волошин. 

Росіяни змогли здійснити цю операцію, тому що лінія бойового зіткнення проходить по річці Янчекрак. На місцях, де вона раніше впадала в Каховське водосховище, зараз – суха земля. Диверсійна група окупантів пішки перейшла цю ділянку річці та намагалась закріпитися у Кам’янському. Однак росіяни понесли значних втрат.

Як зазначив Волошин, селище Кам’янське є важливим населеним пунктом. Оскільки воно знаходиться на панівній висоті.

“Якщо б ворог зміг його захопити, то звідти можна з певного виду артилерії вести обстріли навіть по південних околицях міста Запоріжжя. Також можуть вестися обстріли Степногірська. І тримати під контролем трассу, яка іде з Харкова на Симферополь по лівому березі річки Дніпро. Це доволі важливий населений пункт”, – зазначив Владислав Волошин. 


Нагадаємо, що 7 жовтня, у російських телеграм-каналах оголосили про взяття селища Кам’янське Запорізької області. Однак українські Сили Оборони зупинили штурм окупантів. Росіяни понесли значні втрати. Про це повідомляє волонтер Сергій Стерненко у своєму телеграм-каналі, з посиланням на коментарі військових.

Раніше ми писали, що за даними Інституту вивчення війни, 6 та 7 жовтня російські військові просунулися на Запорізькому напрямку, а саме в районі Кам’янського і Плавнів. На це вказують геолокаційні кадри, опубліковані 6 жовтня.