Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі затримали місцевого жителя за співпрацю з російськими спецслужбами

У Запоріжжі затримали місцевого жителя за співпрацю з російськими спецслужбами

У Запоріжжі затримали місцевого жителя за співпрацю з російськими спецслужбами

Затримання підозрюваного. Фото: ЗОВА

Контррозвідка Служби безпеки України під час контрдиверсійних заходів у Запоріжжі затримала місцевого мешканця, активного прихильника “руського миру”. Чоловік відкрито заперечував існування України як держави та закликав до її знищення.

Про це повідомляє ЗОВА.

З початком повномасштабного вторгнення Росії він почав активно поширювати антиукраїнські матеріали через соцмережі, зокрема на YouTube, де підтримував агресію рф і вихваляв російських військових. Також у проросійських телеграм-чатах він передавав інформацію про місця ураження об’єктів у Запоріжжі.

Підозрюваний у суді. Фото: ЗОВА

На початку 2024 року фігурант планував втекти до росії за допомогою свого родича, офіцера російського флоту. В ході обговорення втечі той запропонував шпигувати на користь рф після мобілізації до ЗСУ, а також здатися в полон із попередньою ліквідацією українських військових.

Затримання підозрюваного. Фото: ЗОВА

Завдяки оперативним діям СБУ зловмисника затримали, а під час обшуків вилучили техніку, яку він використовував для підривної діяльності. Йому оголошено підозру, триває розслідування.

Нагадаємо, колишнього заступника начальника Мелітопольського відділу Державної міграційної служби судитимуть за колабораціонізм. Чоловік видавав російські паспорти та брав участь в організації «референдуму» в тимчасово окупованому Мелітополі.