Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Мешканка Енергодару відкрила власний бізнес на Черкащині

Мешканка Енергодару відкрила власний бізнес на Черкащині

Мешканка Енергодару відкрила власний бізнес на Черкащині

Переселенка з Енергодару Олена Собко. Фото: Мінреінтеграції

Мешканка Енергодару відкрила власну справу з виготовлення натуральної косметики у Каневі на Черкащині. До війни жінка працювала на Запорізькій атомній електростанції.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

До початку повномасштабної війни Олена Собко мешкала в Енергодарі та працювала на Запорізькій атомній електростанції. Після початку російської окупації жінка була змушена переїхати до Канева на Черкащині.

У новому місті Олена Собко вирішила реалізувати своє давнє захоплення – зайнятися виготовленням натуральної косметики. Щоб реалізувати свою ідею, вона подала бізнес-план на конкурс грантів для переселенців. Згодом отримала фінансову допомогу від благодійного фонду «МХП — Громаді».

На грантові кошти жінка офіційно зареєструвала власну справу, закупила обладнання та розпочала виробництво. Бізнес розпочався вдало: косметична продукція почала користуватися попитом серед покупців.

В асортименті її магазину зараз приблизно 80 видів косметичних засобів. Всі вони містять лише натуральні інгредієнти. У майбутньому Олена Собко мріє придбати будинок з ділянкою, щоб вирощувати рослини для виготовлення косметики.

Раніше ми писали, що родина переселенців з тимчасово окупованого Мелітополя відновила пекарню у Запоріжжі. У рідному місті вони мали мережу власних пекарень.

Нагадаємо, що служба доставки “Allo Losos” раніше працювала у Маріуполі. Після початку повномасштабного вторгнення команда відкрила бізнес у Запоріжжі, однак і тут заклад декілька разів був пошкоджений після російських атак. Inform.zp.ua вдалося поспілкуватись із власницею закладу, Ангеліною Тесленко, про те, що відбувалось у той день, які пошкодження були та як бізнес продовжує працювати у прифронтовому місті.