Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни просунулися біля Роботиного: звіт ISW (КАРТА)

Росіяни просунулися біля Роботиного: звіт ISW (КАРТА)

Росіяни просунулися біля Роботиного: звіт ISW (КАРТА)

Ілюстративне фото

Протягом вчорашнього дня, 12 жовтня, російська армія просунулася на заході Запорізької області. Окупанти мали бойові успіхи поблизу Роботиного.

Про це повідомляє ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Роботиного. Дані Генерального штабу за 12 жовтня вказують на те, що на Оріхівському напрямку ЗСУ відбили одну ворожу атаку неподалік Роботиного.

Карта бойових дій на Запорізькому напрямку 12 жовтня. Фото: ISW

Крім того, протягом 11 та 12 жовтня російські війська провели наземні атаки в прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей на південний захід від Великої Новосілки поблизу Рівнопілля, Новоукраїнського, Новодарівки, Левадного та Ольгівського.

За даними Інституту вивчення війни, ті російські військові, які перебували на Запорізькому напрямку, станом на вересень 2024 перебували у Курській області. Йдеться про 22 бригаду спецназу.

Нагадаємо, що протягом 10 та 11 жовтня на Запорізькому напрямку росіяни продовжували наступальні операції, зокрема поблизу Роботиного та Малої Токмачки. Однак їхні дії не призвели до зміни лінії фронту.

Раніше ми писали, що нещодавно російські війська здійснили незначне просування на південь від Степногірська в результаті тривалих штурмів на заході Запорізької області 7, 8 і 9 жовтня.


Читайте також:

Пропагандисти поширюють у російських ЗМІ, нібито в Запоріжжі знаходяться біолабораторії, які створені за програмою Пентагону.

Вночі, 12 жовтня, російські військові атакували КАБами Запоріжжя. Внаслідок обстрілу постраждали чотири людини, серед них одна дитина.