Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запоріжжі розпочався книжковий фестиваль “Читай Форум Запоріжжя”: подробиці

У Запоріжжі розпочався книжковий фестиваль “Читай Форум Запоріжжя”: подробиці

У Запоріжжі розпочався книжковий фестиваль “Читай Форум Запоріжжя”: подробиці

Книжковий фестиваль “Читай Форму Запоріжжя”. Фото: ЗОВА

Вчора, 12 жовтня, у Запоріжжі розпочався книжковий фестиваль “Читай Форум Запоріжжя”. На ярмарці проводитимуть зустрічі з письменниками, панельні дискусії, лекції та майстер-класи. Фестиваль триватиме до 13 жовтня.

Про це повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація.

“Читай Форум Запоріжжя” – це книжковий фестиваль, який можуть відвідати всі бажаючі безкоштовно. На ярмарці можна придбати книжки та поспілкуватися з літературознавцями. Відбувається все у ЦКП “Титан”, за адресою вулиця Перемоги, 131.

У перший день на захід завітав дитячий письменник Іван Андрусяк. Запоріжці мали можливість придбати казки у самого автора та взяти його автограф.

Книжковий фестиваль “Читай форум Запоріжжя”. Фото: ЗОВА

Також на заході була проведена панельна дискусія «Читання під час війни: що читають українці і чи читають взагалі?». У ній взяли участь літературознавиця Ольга Стадніченко, журналістка Марʼяна Сарапій, бібліотекарка Тетяна Пилипець та секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко. Учасниці обговорили важливість читання, популярні серед українців літературні жанри та цінність бібліотек.

Книжковий фестиваль “Читай форум Запоріжжя”. Фото: ЗОВА

Далі у програмі книжкового форуму заплановані презентації книжок та автограф-сесії белетриста Андрія Кокотюхи, запорізької авторки Олени Красносельської, письменника-казкаря Олега Гавріша, прозаїка Бориса Артемова та інших митців. 

Книжковий фестиваль “Читай форум Запоріжжя”. Фото: ЗОВА

Також на книжковому форумі бажаючі можуть залишити книжки з особистої бібліотеки для військових. Усі примірники будуть спрямовані у військові шпиталі, щоб підтримати українських захисників і захисниць. 

На книжковій ярмарці представлені понад десять українських видавництв. За словами організаторів події, “Читай форум Запоріжжя” упродовж першого дня охопило понад дві тисячі відвідувачів. Організатором заходу стала “Міська публічна бібліотечна система міста Запоріжжя”.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі вперше відбудеться один із найвпливовіших культурних фестивалей Європи “GOGOLFEST”. Захід запланований на 18-20 жовтня. Про це організатори фестивалю “GOGOLFEST” повідомили в коментарі Inform.zp.ua.