Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Першу підземну школу в Запоріжжі відкриють у жовтні, – Федоров

Першу підземну школу в Запоріжжі відкриють у жовтні, – Федоров

Першу підземну школу в Запоріжжі відкриють у жовтні, – Федоров

Фото: Запорізька міська рада

У Запорізькій області будують вісім підземних шкіл, де учні зможуть безпечно навчатися. Першу з них планують відкрити для відвідування у жовтні цього року.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв’ю “Голосу Америки”.

За словами голови ЗОВА, наявність підземних шкіл у прифронтовому Запоріжжі допоможе підвищити рівень знань у дітей. Адже за результатами тестувань, чотири роки дистанційного навчання вплинули на успішність школярів.

“Без якісної освіти про майбутнє думати неможливо. Тому ми запустили освітній процес офлайн. На жаль, він можливий лише в підземеллі, бо російська ракета летить менше ніж хвилину до центру нашого обласного центру. Ми проаналізували, що чотири роки не було офлайн-освіти, у підсумку ми отримали зменшення рівня знань на тестуванні”, – зазначив Іван Федоров.

Наразі з 50 тисяч учнів у школу ходять 10 тисяч. Вони навчаються у підземних укриттях, які облаштували у звичайних школах.

“Ми почали будувати підземні школи. Перша запуститься вже до кінця цього місяця. В ній одночасно в дві зміни зможуть навчатися тисяча учнів.”, – повідомив голова ЗОВА.

За словами Федорова, у новій школі, яку відкриють у жовтні, буде повноцінний простір під землею. Там зможуть навчатися одночасно 30 класів, облаштують їдальню, медичний кабінет та гардероб.

До кінця року у Запорізькій області планують запустити вісім підземних шкіл. А у наступному році в ЗОВА хочуть побудувати ще п’ятнадцять таких закладів освіти. 


Нагадаємо, що проведення Курської операції зупинило наступ росіян на Запорізькому напрямку. Однак загроза повторного просування окупантів в області все ще зберігається.