Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі готуються до опалювального сезону в умовах блекауту: що зробили

На Запоріжжі готуються до опалювального сезону в умовах блекауту: що зробили

На Запоріжжі готуються до опалювального сезону в умовах блекауту: що зробили

Ілюстративне фото

Запорізька область повністю готова до початку опалювального сезону. Однак існує ймовірність блекаутів через російські обстріли, тому наразі в регіоні працюють над створенням альтернативних джерел тепла.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

У Запорізькій області завершили підготовку до опалювального сезону. Опалення з’явиться  в будинках запоріжців, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів поспіль буде нижчою за +8°C.

Не дивлячись на готовність до опалювального сезону, через можливі атаки росіян на інфраструктуру потрібні альтернативні джерела тепла. Наразі в ЗОВА працюють над створенням нової децентралізованої системи електропостачання.

ЮНІСЕФ та Японська організація «JICA» забезпечили для Запорізької області когенераційні установки для підіймання та очищення води з Дніпра. Також від уряду Німеччини отримали три генератори потужністю 900 кВТ. Вони зможуть забезпечити теплом 38 тисяч мешканців. 

На випадок блекауту встановлять когенераційні установки для перинатального центру. Вже підписали про угоду з ЮНІСЕФ. Крім того для закладів охорони здоров’я підключили 15 модульних котелень на твердому паливі. Також ОСББ з даховими котельнями надали генератори.

Нагадаємо, що журналісти Inform.zp.ua звернулися до речника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Коваленка, щоб дізнатися, скільки Пунктів Незламності діють у регіоні, а також чи готова область до тотального блекауту.

Раніше ми писали, що у Запорізькій області підприємства та установи придбали понад дві тисячі генераторів, щоб забезпечити постачання електроенергії на випадок повторення блекаутів.