Ми у соцмережах
Головна » Політика » Багато нерухомості та незадекларовані люксові авто: які запорізькі нардепи отримали компенсацію за оренду житла

Багато нерухомості та незадекларовані люксові авто: які запорізькі нардепи отримали компенсацію за оренду житла

Багато нерухомості та незадекларовані люксові авто: які запорізькі нардепи отримали компенсацію за оренду житла

Верховна рада. Ілюстративне фото/Верховная рада. Иллюстративное фото

Держава гарантує народним депутатам компенсацію за оренду житла, якщо вони не забезпечені власним у столиці. Це право активно використовують деякі нардепи Запорізької області, хоча частина з них володіє значними активами, включно з незадекларованим майном.

За даними, опублікованими на сайті Верховної Ради, у серпні 2024 року кілька народних депутатів від Запорізької області отримали компенсації за оренду житла або винайм готельних номерів.

Сергій Мінько з фракції “Довіра” отримав 20 150 грн за липень. Хоча більшість його нерухомості опинилася в окупації, у власності його родичів є житло в столиці. А сам він проживає з сім’єю в Київській області.

Наприклад, його донька має у власності квартиру в Києві 141.7 м2, його син орендує житло у столиці 51 м2, а у селі Романків Мінько разом із сім’єю проживає в орендованому будинку 1299 м2. Цей населений пункт знаходиться недалеко від столиці. Тому він міг би їздити на засідання Верховної Ради з дому, щоб заощадити бюджетні кошти під час війни.

Відстань між селом Романків та Києвом. Скріншот з google.com
Незадеклароване люксове авто нардепа Сергія Мінька. Фото: bihus.info

Крім того, Мінько користується люксовими автомобілями, не внесеними до декларації. За даними Bihus.info, він їздить на новій BMW X7 2022 року випуску, яка коштує щонайменше 90 тисяч доларів, а також на Mercedes GLE 53 AMG 2023 року.

Незадеклароване люксове авто Сергія Мінька. Фото: bihus.info

У 2019 році обраний народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання як безпартійний самовисуванець за виборчим округом №80 (Мелітополь). Вступив до депутатської групи “За майбутнє” та став секретарем Комітету з питань правоохоронної діяльності.

У 2023 році перейшов до депутатської групи “Довіра” у Верховній Раді. До цього був позафракційним після виходу з групи “За майбутнє”.

Юлія Яцик, колишня членкиня фракції “Слуга народу”, отримала 59 800 грн компенсації за травень, червень та липень. Вона володіє кількома квартирами в Запоріжжі та автомобілем BMW 2005 року випуску.

Яцик стала депутаткою від Партії “Слуга народу” на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ № 79, м.Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони, частина Оріхівського району). На час виборів була керуюча адвокатським бюро “Адвокатська компанія Юлії Яцик”, член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “Слуга народу”. До початку повномасштабної війни вона збиралася балотуватися в мери Запоріжжя.

У 2022 році вона порушувала питання розкрадання гуманітарної допомоги у Запорізькій області, звинувачуючи в цьому колишнього голову Запорізької ОВА Александра Старуху, його заступницю Злату Некрасову та інших.

Геннадій Касай, генеральний директор Палацу спорту “Юність”, отримав 20 150 грн компенсації за липень. Його статки оцінюються у 327 мільйонів доларів.

У 2019 році обраний народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №74 (Запорізька область) як безпартійний. Вступив до однойменної фракції. Є членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Артем Кунаєв також отримав компенсацію в розмірі 20 150 грн за липень. У власності родини Кунаєвих – кілька квартир у Дніпрі, орендоване житло в Запоріжжі, а також годинники люксових брендів та три автомобілі, серед яких Porsche Cayenne.

У 2019 році обраний народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії “Слуга народу” під номером 100 у списку як безпартійний. Є членом однойменної фракції та Комітету з питань бюджету.

Сергій Штепа отримав 20 150 грн компенсації. Він володіє квартирою в Запоріжжі та автомобілем Toyota Camry 2007 року випуску.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №77 (Запорізька область) як безпартійний. Пізніше став членом партії з 10 листопада 2019 року. Наразі є головою підкомітету електронного врядування Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.


Читайте також: у Києві чоловік поскаржився поліції, що його вдарив народний депутат. Пресслужба поліції Києва не називала ім’я політика, проте у мережі публікують відповідні відео з Олександром Куницьким, нардепом від “Слуги Народу” родом із Запоріжжя.