Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Росіяни провели наземні штурми у Запорізькій області: наслідки (КАРТА)

Наземні штурми росіян у Запорізькій області. Карта: ISW/Наземные штурмы русских в Запорожской области. Карта: ISW

13 та 14 жовтня російські війська здійснили наземні атаки на західному фронті Запорізької області поблизу населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Новоданилівка. Однак, згідно з останніми даними, жодних підтверджених успіхів вони не досягли.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За інформацією російських джерел, 14 жовтня армія РФ нібито просунулася вперед у прикордонних зонах Донецької та Запорізької областей — на північний схід від Приютного та на північ від Левадного, що на південний захід від Великої Новосілки. Втім, ці заяви наразі не отримали підтвердження.

Прикордонна зона Донецької та Запорізької областей. Карта: ISW

Нагадаємо, російські війська 12-13 жовтня активізували наступальні дії на межі Донецької та Запорізької областей, досягнувши локальних тактичних успіхів. Зокрема, підрозділи 336-ї морської піхотної бригади та 394-го мотострілецького полку прорвали українську оборону біля села Левадне, що розташоване на південний захід від Великої Новосілки. 

Аналітики ISW вважають, що метою цих дій є відволікання уваги українських військ від інших важливих ділянок фронту, зокрема в Донецькій області, і стримування можливих переміщень підрозділів ЗСУ. Такий підхід може вказувати на те, що Росія намагається тримати Україну в напрузі на кількох напрямках одночасно, не здійснюючи повномасштабних наступальних дій.

Читайте також: 12 жовтня російська армія просунулася на заході Запорізької області. Окупанти мали бойові успіхи поблизу Роботиного.