Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На бердянському напрямку росіяни можуть досягати лише тактичних успіхів — експерт

На бердянському напрямку росіяни можуть досягати лише тактичних успіхів — експерт

На бердянському напрямку росіяни можуть досягати лише тактичних успіхів — експерт

Фото: Генштаб ЗСУ / Фото: Генштаб ВСУ

Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко прокоментував ситуацію на фронті, запевняючи, що у Дніпропетровській області, Дніпрі та Запоріжжі наразі немає жодних ризиків з боку російських військ.

В інтерв’ю для “Київ 24” експерт зазначив, що оборонні позиції українських сил на бердянському напрямку залишаються міцними, і росіянам не вдалося прорвати їх.

“Сьогодні ми спостерігаємо ефективну стримувальну операцію, завдяки якій українські військові утримують свої позиції, незважаючи на наполегливі атаки противника. Катастрофічних ситуацій немає”, — підкреслив Мусієнко.

Експерт пояснив, що в умовах бойових дій утримання позицій може тривати лише до того моменту, поки це можливе.

“Коли противник має істотну перевагу, ми ухвалюємо рішення про відступ на більш захищені рубежі. Звідти продовжуємо стримувати ворога, намагаючись мінімізувати його втрати”, — сказав він.

На його думку, російські сили можуть сподіватися лише на тактичні успіхи, проте говорити про загрозу окупації Дніпропетровської області, Дніпра чи Запоріжжя не варто.

“Наразі немає достатньої концентрації сил і засобів у російських військ, щоб реалізувати такі плани”, — зазначив Мусієнко.

Він також додав, що навіть у випадку втрати окремих позицій українських військових, це пов’язано з наявною перевагою армії РФ.

“Проте ми не фіксуємо значного просування противника. Фронт в Україні залишається стабільним, і наші сили готові до подальшого опору”, — резюмував експерт.

Нагадаємо, 13 та 14 жовтня російські війська здійснили наземні атаки на західному фронті Запорізької області поблизу населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Новоданилівка. Однак, згідно з останніми даними, жодних підтверджених успіхів вони не досягли.