Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Протягом двох днів запоріжці відчуватимуть неприємний запах у повітрі: причина

Протягом двох днів запоріжці відчуватимуть неприємний запах у повітрі: причина

Протягом двох днів запоріжці відчуватимуть неприємний запах у повітрі: причина

Неприємний запах в повітрі. Фотоілюстрація ЗОВА

З 16 по 18 жовтня жителі Запоріжжя можуть стикнутися з неприємним запахом через несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

За даними Запорізького обласного центру з гідрометеорології, протягом цих днів у місті прогнозуються вітри з північного, північно-західного та північно-східного напрямків. Такі умови сприяють накопиченню шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери, що може викликати неприємний запах.

“Це може призвести до накопичення шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери. Як наслідок, запоріжці можуть відчути неприємний запах”, – йдеться у повідомленні.

Запоріжцям рекомендують дотримуватися правил гігієнічної безпеки у цей період, щоб мінімізувати можливий вплив на здоров’я.

Нагадаємо, з 7 по 12 жовтня в Запоріжжі було проведено чергову перевірку стану атмосферного повітря, яка знову виявила перевищення концентрацій шкідливих речовин, що можуть негативно впливати на здоров’я мешканців міста.

Читайте також:

 Упродовж п’яти днів у Запоріжжі проводили дослідження якості атмосферного повітря, які показали перевищення допустимих норм забруднювальних речовин.

Іnform.zp.ua також писав, що екоактивіст Микола Ралик ініціював петицію, що пропонує надавати запоріжцям інформацію про якість повітря та наслідки вдихання забрудненого повітря.