Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Траншею біля ТЦ “Україна” зарили. Розповідаємо, навіщо вона була потрібна та чому сварилися запоріжці

Траншею біля ТЦ “Україна” зарили. Розповідаємо, навіщо вона була потрібна та чому сварилися запоріжці

Траншею біля ТЦ “Україна” зарили. Розповідаємо, навіщо вона була потрібна та чому сварилися запоріжці

Фото: Inform.zp.ua

У червні цього року в Запоріжжі напроти торгівельного центру “Україна” комунальники вирили траншею. Цей рів зарили лише через майже чотири місяці, що й обурило містян.

Inform.zp.ua вирішив розібратися, навіщо викопували траншею біля зупинки громадського транспорту, та чому так довго не заривали її.

Траншея біля ТЦ “Україна”

Траншею викопали комунальники КП “Водоканал” 21 червня для “робіт по заміні аварійної ділянки каналізаційної мережі”. За планом, ці роботи мали завершитися 30 вересня, повідомили у “Водоканалі” у відповідь на наш запит.

Проте кореспонденти Inform.zp.ua помітили, що комунальна служба зарила траншею через півмісяця після обіцяного сроку — 16 жовтня.

Заривають траншею біля ТЦ “Україна”. Фото 14.10.2024

За цей час через рів проклали дерев’яний міст. А сама траншея поступово почала наповнюватися сміттям, що викликало незадоволення містян.

Траншея біля ТЦ “Україна”. Фото із соцмереж
Траншея біля ТЦ “Україна”. Фото із соцмереж

Комунальники, у відповідь на запитання, чому затягнулися терміни завершення робіт відповіли, що їм в роботі систематично перешкоджали підприємці. Вони намагалися засипати траншею землею, повідомили у “Водоканалі”. Цю ж інформацію підтвердили й у відповіді на наш запит у Департаменті управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради.

“З початку виконання робіт з боку підприємців мало місце систематичне перешкоджання у здійсненні ремонту, зокрема шляхом засипання траншеї. На теперішній час перешкоджання з боку підприємців виконанню зазначених ремонтних робіт не здійснюється”, – йдеться у відповіді.

До того ж, додають у департаменті ЖКГ, проведення ремонтних робіт було ускладнене розміщенням тимчасових споруд в межах охоронно-санітарної зони каналізаційних мереж. Але їх демонтували, повідомили в міськраді.

Траншея біля ТЦ “Україна”

Inform.zp.ua намагається отримати коментар від підприємців, які мали кіоски в районі проведення ремонтних робіт.

Як ми писали раніше, у вересні демонтували чотири кіоски, які цьогоріч з’явилися в сквері Тарасова навпроти ТЦ “Україна”.

Знесення МАФів пов’язано з тим, що неправомірні підприємці створюють конкуренцію для законно діючих бізнесів. Тому демонтаж кіосків спрямований на відновлення порядку та рівності у сфері підприємницької діяльності.

Читайте також: 

На території парку Гагаріна у Космічному мікрорайоні Запоріжжя прибрали кіоск. 

У парку Героїв Національної Гвардії України в Хортицькому районі Запоріжжя прибрали сцену та стелу, які понад 20 років знаходились в аварійному стані.

З моменту набрання чинності Законом про деколонізацію вулиці, провулки, парки, сквери тощо по всій Україні активно перейменовують, щоб позбутися російських та радянських назв. Щоб полегшити ситуацію, Inform.zp.ua звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради за повним переліком нових назв у Запоріжжі.