Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Сервісні центри МВС в Запоріжжі почали працювати в укриттях: адреси 

Сервісні центри МВС в Запоріжжі почали працювати в укриттях: адреси 

Сервісні центри МВС в Запоріжжі почали працювати в укриттях: адреси 

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

Два сервісні центри МВС в Запоріжжі почали працювати в укриттях. Вони розміщені у підвальному приміщенні за однією адресою вул. Бабури козака, 9а. 

Про це повідомили Inform.zp.ua в пресслужбі Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Зміну адреси обгрунтовують тим, що Запорізька область входить до трійки регіонів України за кількістю та тривалістю повітряних тривог.

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

“Аби надавати якісний державний серсвіс у безпечному просторі, ще два сервісні центри перемістилися в укриття. Територіальні сервісні центри МВС № 2342 і № 2343 розміщені у підвальному приміщенні за однією адресою: м. Запоріжжя, вул. Бабури козака, 9а”, – зазначають в пресслужбі.

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик зазначив, що нове приміщення, що розташоване в укритті, дасть можливість у безпечних умовах надавати послуги громадянам протягом усього робочого дня – з 8:00 до 17:00. 

“Очікується, що адміністратори двох сервісних центрів МВС надаватимуть до 300 послуг на день”, – додав він.

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

У підземному просторі сервісних центрів працюватимуть 18 адміністраторів. Звертатися сюди зможуть не тільки мешканці Запоріжжя, а й гості міста, оскільки послуги надаються за принципом екстериторіальності.

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

Сервісні центри надаватимуть під час повітряних тривог такі послуги, як реєстрація транспортних засобів, обмін посвідчень водія, відновлення документів та інші. Винятком є складання теоретичних іспитів.

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

«Оскільки екзаменаційний клас розташований не в укритті, то надання цієї послуги відбувається наступним чином. Якщо людина розпочала іспит і пролунало сповіщення про повітряну тривогу, вона має можливість закінчити іспит. Якщо ж сигнал тривоги пролунав до початку складання теоретичного іспиту, то всі чекають закінчення тривоги, а після цього розпочнеться іспит,» — зауважила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Сервісний центр МВС в Запоріжжі

Для забезпечення доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення спуск в укриття обладнаний пандусом, який за потреби опускається. 

Після переїзду сервісного центру № 2341 кількість реєстраційних операцій тут збільшилася на 42%, а прийом теоретичних іспитів зріс на 13%. 

Читайте також:

Сервісний центр МВС №2341, який раніше знаходився за адресою вул. Паркова, 12, змінив місце розташування через постійні тривоги та обстріли Запоріжжя.

З 29 серпня центр відновив свою роботу за новою адресою: вул. Олександрівська, 84. Нова локація має цокольний поверх, що забезпечує можливість продовження роботи під час тривог. Окрім того, приміщення було облаштоване з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Кабінет Міністрів України врегулював порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, ввезених як гуманітарна допомога. З 9 вересня 2024 року набрала чинності постанова КМУ № 895 від 6 серпня 2024 року, що значно полегшує процедуру передачі техніки благодійниками на потреби фронту.