Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » У запорізькому транспорті запроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду: деталі

У запорізькому транспорті запроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду: деталі

У запорізькому транспорті запроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду: деталі

Валидатор
Фото: Запорожский горсовет

У місцевому муніципальному транспорті Запоріжжя впроваджується автоматизована система обліку оплати проїзду (АСООП).

Про це повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко.

Наразі підприємство “Запоріжелектротранс” працює над створенням карт для проїзду, зокрема визначає дизайн, кількість та види карт. Також здійснюється перевірка наявних валідаторів, встановлених у транспорті, та отримання нових валідаторів для автобусів, трамваїв і тролейбусів.

У всіх муніципальних транспортних засобах розміщено QR-коди для оплати проїзду. Усі автобуси вже оснащені валідаторами, і незабаром їх встановлять біля кожних дверей для зручності пасажирів.

Що треба знати пасажирам?

Щоб оплатити за проїзд безготівково, до валідатора необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay, зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі. Це буде свідчити про успішно завалідовану поїзду.

Нагадаємо, відсьогодні на автобусному маршруті №58 у Запоріжжі почав працювати тимчасовий перевізник. На цей маршрут вже скоро мають обрати постійного оператора для перевезень.

Inform.zp.ua також писав, що сьогодні, 18 жовтня, через проведення ремонтних робіт трамвайний маршрут №3 тимчасово припинить рух на 5 годин, з 9:00 до 14:00.