Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Вже на початку листопада у Запоріжжі може розпочатися опалювальний сезон

Вже на початку листопада у Запоріжжі може розпочатися опалювальний сезон

Вже на початку листопада у Запоріжжі може розпочатися опалювальний сезон

Опалювальний сезон

Згідно з інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької ОДА Віталія Литвиненка, новий опалювальний сезон у Запоріжжі та Запорізькій області планується на початку листопада.

Повідомляється на сайті Запорізької ОВА.

Всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери вже готові до сезону на 100%. Зокрема, підготовлено 203 котельні, 445 закладів охорони здоров’я й освіти, а також понад 4,5 тисячі житлових будинків.

Централізоване теплопостачання мають лише два населених пункти – Запоріжжя та Вільнянськ. У Вільнянську функціонують три котельні, які забезпечені генераторами, тому жителі міста отримуватимуть тепло навіть під час відключень електрики. У Запоріжжі ж ситуація з альтернативними джерелами електроенергії складніша через більш потужні теплові мережі.

У разі відсутності електропостачання планується залучення генераторів або когенераційних установок, які виробляють як тепло, так і електроенергію за допомогою газу. Очікується поставка 14 таких установок потужністю від 0,5 до 2,5 МВт від міжнародних партнерів, а також генераторів для двох Дніпровських водопровідних станцій. Їх встановлення відбудеться в найкоротший термін після отримання.

Нагадаємо, 16 жовтня у Запоріжжі розпочали пробний пуск теплових мереж у рамках підготовки до опалювального сезону. Пуски проводитимуть у всіх районах Запоріжжя.

Inform.zp.ua звернувся до речника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Коваленка, щоб дізнатися, скільки Пунктів Незламності діють у регіоні, а також чи готова область до тотального блекауту.