Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Влучання поблизу гіпермаркету, потенційно нерозірваний КАБ та евакуація: подробиці удару по Запоріжжю

Влучання поблизу гіпермаркету, потенційно нерозірваний КАБ та евакуація: подробиці удару по Запоріжжю

Влучання поблизу гіпермаркету, потенційно нерозірваний КАБ та евакуація: подробиці удару по Запоріжжю

Пошкоджений будинок внаслідок удару КАБами 19 жовтня

Сьогодні, 19 жовтня, російські війська завдали ударів керованими авіабомбами (КАБ) по Запоріжжю. Внаслідок цього постраждали вісім осіб, серед них двоє дітей. Один зі снарядів, ймовірно, не вибухнув, і на місці тривають відповідні роботи.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Вибухи пролунали після 18:00. Один з КАБів влучив поблизу місцевого гіпермаркету.

“Перший КАБ влучив у район Набережної магістралі, буквально за двісті метрів від одного з гіпермаркетів. Уявіть, скільки там могло бути людей у суботу ввечері. Результат влучання – пошкоджені вікна в комерційних будівлях та багатоквартирних будинках навколо”, – розповів посадовець в етері телемарафону.

На місці події працюють аварійно-рятувальні служби. Комунальники оперативно забивають вибиті вікна OSB-плитами, а також ліквідовують наслідки, щоб якнайшвидше відновити рух на набережній.

“Другий КАБ влучив на відкритій місцевості, поблизу вулиці Трудової. Є інформація, що вибуху не сталося, тож снаряд може бути нерозірваним. Наразі триває рятувальна операція силами ДСНС. Для жителів прилеглих будинків доступні Пункти незламності, де вони можуть перечекати операцію”, – додав Федоров.

Пошкоджений будинок внаслідок удару КАБами 19 жовтня

Вже відомо, що один із будинків частково зруйновано, і ведуться роботи, щоб запобігти обвалу решти споруди та уникнути подальших руйнувань.

Комунальники та рятувальники працюватимуть до повної ліквідації наслідків. Після завершення робіт мешканцям буде дозволено повернутися до своїх осель.

Мешканців Запоріжжя, чиї будинки постраждали від ударів, просять звертатися за допомогою за номерами телефонів (або 15-80):

  • (061) 787 15 80
  • (050) 414 15 80
  • (067) 656 15 80