Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі працівники ТЦК стріляли у повітря: у чому причина (ВІДЕО)

У Запоріжжі працівники ТЦК стріляли у повітря: у чому причина (ВІДЕО)

У Запоріжжі працівники ТЦК стріляли у повітря: у чому причина (ВІДЕО)

Стрельба в Запорожье

Вчора, 19 жовтня, мережею поширилося відео, на якому працівник запорізького ТЦК відкрив стрілянину у повітря під час конфлікту з місцевими мешканцями. Наразі триває службове розслідування.

Про це повідомляє Запорізький обласний ТЦК та СП.

За даними слідства, конфлікт виник у Комунарському районі після того, як один з чоловіків відмовився надавати для перевірки військово-обліковий документ. 

“Йому було запропоновано добровільно приїхати до РТЦК для уточнення даних. Чоловік, замість виконання законної вимоги, розпочав нецензурну лайку, принижуючи честь та гідність військовослужбовців, після чого почав кликати перехожих на допомогу”, – зазначають в обласному ТЦК. 

На відео з соцмереж видно, як навколо службової машини ТЦК збирається натовп людей. Один з військовослужбовців дістав зброю з салону машини та вистрілив у повітря. Натомість місцеві мешканці почали штовхати робітника ТЦК та сваритися з ним. 

https://cms.inform.zp.ua/wp-content/uploads/2024/10/video5233324204572564539.mp4
Відео з соцмереж

Як зазначають в обласному ТЦК, їхній працівник зробив постріл у цілях самооборони. При цьому чоловік використовував не бойову особисту зброю, “дотримуючись всіх заходів безпеки передбачених у цих випадках”.

Нагадаємо, що згідно з постановою  Кабміну № 560 від 16 травня цього року працівники поліції та ТЦК мають право перевірити військово-облікові документи у громадян. Це може відбутися на вулиці, у громадських місцях, за місцем проживання чи роботи.   

Документи, які необхідно мати при собі:

  • для призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці
  • для військовозобов’язаних – військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного;
  • для резервістів – військовий квиток.

Раніше ми писали, що термін явки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) після отримання повістки скоротили з чотирнадцяти до семи днів.