Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ще 13 запоріжців отримають компенсацію на відновлення зруйнованого житла

Ще 13 запоріжців отримають компенсацію на відновлення зруйнованого житла

Ще 13 запоріжців отримають компенсацію на відновлення зруйнованого житла

Программа “єВідновлення”

У Запоріжжі погодили компенсацію ще 13 містянам, житло яких було зруйноване внаслідок російських обстрілів. Загальна сума допомоги становить понад 615 тисяч гривень.

Про це повідомляє Запорізька міська рада. 

Допомогу нараховують за державною програмою “єВідновлення”. Загальна сума компенсації становить понад 615 тисяч гривень. Інформація про те, як отримати кошти за посиланням

Рішення прийняли на черговому засіданні міської комісії з питань нарахування компенсації власникам державної допомоги на ремонт пошкодженого російськими обстрілами житла.

Загалом у Запоріжжі з початку роботи комісії державну компенсацію погодили 671 власнику житла на загальну суму понад 41 мільйон 92 тисячі гривень. На сьогодні 620 власникам вже нарахували державну допомогу. Вони отримали понад 33,8 мільйони гривень.


Нагадаємо, що програму єВідновлення оновили, і тепер українці, чиє житло було зруйноване внаслідок російських обстрілів, мають додаткові можливості для отримання компенсації.

Раніше ми писали, з вересня через посилені обстріли було пошкоджено 151 багатоповерхівку та понад 500 приватних будинків у Запоріжжі. У відповідь на це, було вирішено спрямувати 21,2 мільйони гривень на надання матеріальної допомоги власникам пошкоджених будівель. Кожне з 363 домогосподарств може отримати до 58 400 гривень на ремонт покрівель. Крім того, 34,4 мільйони гривень виділено на відновлення житлового фонду міста, включно з ремонтом дахів.

Ще п’ятеро запоріжців, які втратили житло через російські обстріли, отримають сертифікати на нові квартири.